Etusivu » Tiedätkö sinä mihin D-vitamiiniarvosi vaikuttavat?

Tiedätkö sinä mihin D-vitamiiniarvosi vaikuttavat?

12.10.2021

Kesäaikaan D-vitamiinia muodostuu iholla auringon ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Pimeänä vuodenaikana kaikkien suomalaisten kannattaa kiinnittää D-vitamiinin saantiin erityistä huomiota, sillä sitä on vaikea saada riittävästi ravinnosta. Matalat D-vitamiinipitoisuudet on liitetty luuston pehmenemiseen, suurentuneeseen infektioriskiin, 2-tyypin diabetekseen ja kohonneeseen verenpaineeseen.

D-vitamiinitaso mitataan verikokeesta. D3-vitamiinin pitoisuus alle 50 nmol/l merkitsee D-vitamiinin puutosta. Yhtä oikeaa D-vitamiiniannosta ei ole, koska päivittäinen tarvittava annos riippuu lähtötasosta, iästä, auringonsaannista, ihonväristä, dieetistä ja painoindeksistä.

Tule mittaamaan D-vitamiinitasosi. Mittauksen hinta on 39 €, sillä saat tietoon lähtötasosi talvea varten eikä hymy hyydy pimeänä aikanakaan.  Lisää tietoa D-vitamiinistä löydät täältä.

Kun asiakaspalvelu ja paikallisuus ratkaisevat

KymiTerveys Oy | Kymenlaaksonkatu 6, 45700 Kuusankoski