Etusivu » Palvelut » Muut palvelut » Sydämen EKG, pitkäaikaisrekisteröinti

Sydämen EKG, pitkäaikais­rekisteröinti

Holter-tutkimuksessa eli sydämen pitkäaikaisrekisteröinnissä tarkastellaan mahdollisia sydämen rytmihäiriöitä, tavoitteena selvittää mahdollisen rytmihäiriölääkityksen tarvetta tai sydämen tahdistinhoidon tarvetta.

Holter-tutkimuksessa potilaan vyötärölle asetetaan laite, joka iholle asetettavien elektrodien avulla rekisteröi potilaan jokaisen sydämen sykkeen seuranta-ajalta, esimerkiksi vuorokauden ajan. Tämä mahdollistaa potilaan sydämen toiminnan seuraamisen hänen normaalissa arjessaan.

Pitkäaikaisrekisteröinnillä pystytään selvittämään lääkärin vastaanottokäyntiä tarkemmin sydämen toimintaa, rytmihäiriön tyyppiä ja ominaisuuksia sekä verenpaineen käyttäytymistä erilaisissa tilanteissa.

Holter-tutkimuksessa tarkastellaan myös mahdollisia eteis- tai kammioperäisiä lisälyöntejä tai nopeita rytmihäiriöitä, eteiskammiojohtumista sekä poissuljetaan sydämen toiminnan vaaralliset tauot. Tutkimus toimii myös tärkeänä erotusdiagnostisena mittarina, kun halutaan selvittää esimerkiksi potilaan huimauksen, rytmihäiriöiden, rintakipuoireiden tai tajunnanmenetyskohtausten alkuperä.

Jos sinulla tai läheiselläsi on rytmihäiriöitä, jotka huolettavat, varaa aika lääkärillemme tai hoitajallemme. Holter-tutkimuksen tekeminen on helppoa ja kivutonta, meiltä saat laitteet ja opastuksen tutkimukseen.

Kun asiakaspalvelu ja paikallisuus ratkaisevat

KymiTerveys Oy | Kymenlaaksonkatu 6, 45700 Kuusankoski