Etusivu » Palvelut » Muut palvelut » Verenpaineen vuorokausiseuranta

Verenpaineen vuorokausiseuranta

Jos jännität lääkärin vastaanottoa ja verenpaineesi kohoaa aina mittaustilanteessa, voidaan verenpaineen vuorokausiseurannassa saada luotettavampi kuva verenpaineestasi. Pitkittyneenä ja hoitamattomana kohonnut verenpaine rasittaa valtimoita sekä sydäntä ja voi johtaa valtimotautiin, mikä on merkittävä riskitekijä sydäninfarktissa tai aivohalvauksessa.

Verenpaineen vuorokausiseuranta antaa kattavan kuvan verenpaineesta sekä sykkeestä erilaisissa tilanteissa, ilman jännityksen aiheuttamaa normaalista poikkeavaa lukemaa. Mittauksen ansiosta jatkotutkimusten sekä lääkityksen määrääminen nopeutuu ja helpottuu.

Verenpaineen vuorokausiseurannalla pyritään selvittämään

  • Optimaalinen verenpainelääkitys
  • Mahdollinen yöllinen verenpaineen nousu
  • Verenpainetaudin syyt iäkkäillä ihmisillä
  • Raskauden aikainen verenpainetauti
  • Jännittämisen merkitys lääkärin vastaanotolla
  • Huimauksen ja heikotuksen syy, jos liittyvät asennon vaihteluihin

Tutkimuksessa potilaalla on vuorokauden ajan mukana vyölaukussa kannettava rekisteröintilaite, joka mittaa paineita tasaisin väliajoin. Verenpainemittarin mansetti puristaa olkavarresta yleensä päiväsaikaan 30 minuutin välein ja yöaikaan tunnin välein.

Mittauskäsivarreksi otetaan yleensä ei-hallitseva käsi. Olkavarren ympäri asennetaan mansetti, joka yhdistetään johdolla rekisteröintilaitteeseen. Laite ei sovi rasituksen aikaisen verenpaineen mittaukseen, mittaushetkellä käsivarren tulee olla rentona ja suorana. Mittalaitetta kannetaan mukana vyölaukussa, jossa siitä on mahdollisimman vähän haittaa.

Jos olet huolissasi verenpaineestasi, varaa aika lääkärillemme tai hoitajallemme. Mikäli kärsit ”valkotakkisyndroomasta”, eli jännität mittausta vastaanotolla, voi vuorokausiseuranta olla sinulle sopiva vaihtoehto. Kysy rohkeasti lisää, hoitajamme vastaavat mielellään.

Kun asiakaspalvelu ja paikallisuus ratkaisevat

KymiTerveys Oy | Kymenlaaksonkatu 6, 45700 Kuusankoski